Poszukują kucharza poprzez giełdę pracy. Jeden warunek: pensja 15 tys. złoty

W bazie ofert pracy rządu centralnego pojawiło się nowe ogłoszenie o pracę w gminie Niechorze. Oferta ta przyciąga uwagę niskimi wymaganiami i wysokim wynagrodzeniem. Pracodawca poszukuje kucharza. Jedyne, czego wymaga się od potencjalnego pracownika, to doświadczenie w gotowaniu.

Miasta turystyczne aktywnie przygotowują się do sezonu letniego. Wielu przedsiębiorców z branży hotelarskiej i gastronomicznej poszukuje pracowników. Znalezienie odpowiednich pracowników może być czasami trudne.

Czytaj także: Szukają pracy w Niemczech poprzez polskie biura. Praca jest trochę przerażająca.

Właścicielka restauracji, która od lutego szukała pomocy dla swoich kelnerów na czas świąt, podzieliła się swoimi obawami w rozmowie z Onetem. Pani Katarzyna nie szczędziła krytyki pod adresem młodych ludzi, którzy odpowiedzieli na jej wakat. Zauważyła, że „niektórzy ludzie chcą zarabiać pieniądze, ale nie chcą dużo pracować”. Wyraziła niezadowolenie z braku lojalności młodych pracowników, ich wymagającego zachowania i używania wulgarnego języka.

Przeczytaj także: Mają najniższą inflację w UE. Oto ile zarobi tam budowniczy z Polski

Jak już wspominaliśmy na Interii, w sezonie nad polskim morzem można zarobić spore pieniądze . Niektórzy pracodawcy oferują wynagrodzenia wyższe niż te w Szwecji. Kelnerzy, sprzątacze i kucharze mogą liczyć na bardzo atrakcyjne wynagrodzenie. Pizzaiolos , czyli specjaliści, którzy potrafią przyrządzić pizzę neapolitańską, są cenieni między innymi za to, że są na wagę złota. W ciągu sezonu nad Bałtykiem tacy profesjonaliści mogą zarobić 17 tysięcy złotych.

Równie atrakcyjne wynagrodzenie oferuje przedsiębiorca z gminy Niechorze , który zwrócił się do urzędu pracy w Gryfinie z prośbą o pomoc w znalezieniu kucharza. Wkrótce jego oferta pracy została opublikowana na rządowym portalu Centralnej Bazy Ofert Pracy.

W opisie oferty podano, że wynagrodzenie na tym stanowisku wynosi od 15 tys. zł brutto. Pracodawca stawia jeden warunek – oczekuje od kandydatów doświadczenia w gotowaniu. Jest gotowy rozważyć kandydaturę nawet osoby z wykształceniem podstawowym, ale podkreśla, że wykształcenie kulinarne będzie atutem. Dodatkowo przyszły pracownik zobowiązany jest przedstawić zaświadczenie lekarskie o charakterze sanitarno-epidemiologicznym. W ogłoszeniu podano, że praca rozpocznie się 1 czerwca, a zatrudnienie będzie oparte na umowie o pracę z okresem próbnym.

Źródło

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *






No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *